Climapac

Filter op Merk

Climapac bv

Warmtepomp

Wacht niet tot morgen om milieuvriendelijk te klimatiseren.

 

CLIMAPAC biedt al 20 jaar de meest geavanceerde technologieën om efficiënt te klimatiseren met en minimale CO2 productie. Niet alleen ons milieu zal er wel bij varen, ook uw energiekost zal minimaal zijn.

 

HOE ?

 

In de eerste plaats dient u de behoefte aan koeling en verwarming te beperken. Dit kan door een goed doordacht bouwkundig ontwerp en voldoende isolatie van de woning.

Dankzij een goed ontworpen woning is de hoeveelheid energie voor koeling en verwarming beperkt.  Het vermogen nodig voor de aanmaak van sanitair warm water is relatief even belangrijk als het vermogen nodig om de woning te verwarmen. Hoewel de hoeveelheid nodige koeling in een moderne woning beperkt is, kan ze de nodige energie bieden om binnenin onze 'thermos'woning het nodige comfort te bieden.

 

Ten tweede dient u een systeem voor verwarming en eventueel koeling te voorzien dat bijzonder efficiënt omspringt met energie. De zon speelt hierin een cruciale rol. De zonne-energie is gratis en kan met een rendement van 80% worden omgezet in warmte (met zonne-elektriciteit PV haalt men slechts een rendement van ongeveer 14%). Climapac ontwerpt systemen waarbij de warmwatertemperatuur zo laag mogelijk gehouden wordt. (Zie hiervoor rendement van een warmtepomp). Het allerbelangrijkste in de moderne woning wordt de productie van sanitair warm water. Dit vergt een speciale aanpak waarop Climapac het gepaste antwoord heeft. Afhankelijk van de mogelijkheden worden diverse warmtepompen aangeboden; maatwerk dus.