Climapac

Filter op Merk

Climapac bv

Zonne-energie

De zon is een immense bron van energie en bovendien gratis. Daarom is het van het grootste belang om deze voordelige en milieuvriendelijke leverancier van warmte ten volle te benutten.

 

Climapac-zonnesystemen  gaan zowel in belangrijke mate bijdragen in de behoefte van warm water als ook in verwarmingsondersteuning voor het opwarmen van de woning.  Andere verbruikers zoals een zwembad kunnen probleemloos ingepast worden in het systeem.

 

Hoe gaat dit in zijn werk: De zonnewarmte wordt in de zonnecollectoren omgezet in warmte die afgevoerd wordt via flexibele solarleidingen naar het buffervat en /of andere verbruikers. Een pompgroep met zijn regeling zorgt ervoor dat een optimale benutting van de warmte verzekerd wordt. Die opgeslagen warmte wordt dan aangewend voor:

 

- het opwekken van sanitair warm water: Een aanzienlijk gedeelte (tot 60%) van deze energiebehoefte kan gedekt worden met zonnewarmte. Met ons uniek instant productie systeem wordt tevens op een hoogst efficiënte, veilige en hygiënische manier warm water naar de verschillende tapwaterpunten gebracht.

 

- verwarmingsondersteuning: tijdens een groot gedeelte van het stookseizoen is er warmte in het buffervat beschikbaar die helpt om de woning op te warmen.

 

Principevoorbeeld:

 

 

Voor de naverwarming van het sanitaire warm water en de hoofdverwarming van de woning heeft Climapac een uitgebreid gamma warmtepompen . Op deze manier wordt voor het volledige verwarmingspakket gekozen voor zeer zuinige en hernieuwbare energie. 

 

ZONNECOLLECTOREN

 

VLAKKE PLAATCOLLECTOREN

 

 

VACUÜM COLLECTOREN

 

 

 BUFFERVATEN staal (200-2000l) of inox (200-1500l) in verschillende uitvoeringen.

 

 

INSTANT PRODUCTIE van SWW

 

REGELINGEN

- Voor iedere toepassing wordt een regeling op maat voorzien. Van de meest eenvoudige, tot de meer uitgebreide systemen inclusief caloriemetingen.

 

 TERUGVERDIENTIJD EN SUBSIDIES: 

http://www.energiesparen.be/energiewinst/zonneboiler

http://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule