Climapac

Filter op Merk

Climapac bv

FAQ

Veelgestelde Vragen

 

Wat is een ventiloconvector?

Een ventiloconvector ook wel ventilatorconvector of Fancoil genoemd, is een een geventileerde radiator. 

Kan een ventiloconvector gecombineerd worden met mijn ventilatiesysteem?

Ja. Je kan verse buitenlucht rechtsteeks gaan mengen met retour lucht (systeem C) of de verse lucht tot bij de ventiloconvector brengen (systeem D)

Wie is RHOSS?

Rhoss is reeds meer dan 40 jaar de specialist voor klimaattechnologie. Rhoss beschikt over één van Europa's grootste Research en Development centrum dat Eurovent(*) gecertificeerd is. Lucht/water toestellen kunne op volle vermogen getest worden voor vemogens tot 1.500 kW

Reeds in 2001 commercialiseerde Rhoss airconditioning met energierecuperatie (EXP genaamd). In 2008 werd  EXP uitgebreid naar bodemtoepassingen. Uitgangsunt is telkens maximaal energie te recupereren. In 2011 kiest RHOSS opnieuw voor innovatie met de instant sanitair warm water productie-eenheid. In 2013 komt RHOSS op de markt met de bijzonder innoverende warmtepomp reeks POKER.

(*) Eurovent is een onafhankelijk Europees controleorganisme dat de technische gegevens van de fabrikanten op hun juistheid verifieert. 

 

Wat betekent NF?

NF staat voor (Norme Française). Binnen Europa is Frankrijk zowat het meest veeleisende land wat betreft de prestaties van warmtepompen. De Rhoss warmtepompen halen een hoog rendement en voldoen aan deze strenge normering.

 

Waarom instant productie van SWW (Sanitair Warm Water)?

Wanneer SWW opgeslagen wordt in een buffervat is er risico op legionella bij stilstaand water. Het opwarmen naar 65°C van sanitair warm water is duur en vergt veel energie, bovendien gaat kalk zich afzetten bij hoge temperatuur. De instant SWW productieeenheid werkt bij lage temperaturen.

Via een elektronische regeling stel je de gewenste temperatuur in. Een snelheidsgestuurde pomp zorgt ervoor dat je steeds de gewenste temperatuur in je douche hebt, zonder gebruik te maken van elektrische weerstanden.

 

Waarom heeft RHOSS zoveel verschillende types warmtepompen?

Elke toepassing vergt een andere aanpak. Een warmtepomp ontwikkeld en geoptimaliseerd voor lage temperatuurtoepassingen is niet geschikt voor renovatie met bestaande radiatoren. Afhankelijk van je bouwkundige mogelijkheden kan je kiezen tussen verschillende warmtebronnen: lucht, water of bodem. Onze vertrekbasis is uw behoefte, uw comfort. Om aan uw wensen en comfort te voldoen met het hoogste rendement heeft RHOSS diverse warmtepompsystemen ontwikkeld.

 

Wat is een bivalent verwarmingssysteem?

Een bivalente verwarming is een combinatie van een warmtepomp met een ander verwarmingssysteem; bijvoorbeeld een houtkachel, gaswandketel,... De elektronische KCSI regeling van RHOSS gaat in functie van de kostprijs van de brandstof en de buitentemperatuur steeds overschakelen naar de meest zuinige warmtebron.

 

Ik heb PV panelen geïnstalleerd en wens deze optimaal te benutten in combinatie met een warmtepomp, kan dit?

Ja, u kan de selectie uitvoeren onder MIJN WONING en kies voor renovatie. In veel renovatietoepassingen blijft men met radiatoren werken, dan is een HT warmtepomp zeker een mooi alternatief in het tussenseizoen.

 

Ik heb een bodemwarmtepomp sedert een paar jaar en de bodemtemperatuur daalt jaar na jaar, is dat normaal?

Dit verschijnsel noemen we uitputting van de bodem. Doordat u de bodem enkel gebruikt om energie te ontrekken zal jaar na jaar de bodem kouder worden. Graag helpen we u om hieraan een halt toe te roepen en meteen de efficiëntie van uw bestaande warmtepomp te verhogen. Contacteer hiervoor vrijblijvend ons studiebureau.